portrett_vestre_slidre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De flotteste portrettene vi har, befinner seg i våre kirker. En elegant eksempel er dette forlovelsesbildet(?) av en ung Sissel Eversdatter Hjort i Slidre kirke. Uklanderlig antrukket i sort kjole med trangt liv og liten kappe over hoften. Stivet og stor utstående krave og bluse med plissert og rysjet linning. Hun er pyntet med grå og sort hårklemme, smykke, perlearmebånd og ring på lillefingeren. I høyre hånd holder hun to kirsebær og i venstre en hatt med pels. Snart skal hun gifte seg med sognepresten Niels Spydeberg og få fem barn; Gjertrud, Sissel, Anders x 2 og Edvard. Et annet sted i kirken henger hele familien avbildet, på et epitafium, malt etter Sissels død. Der er hun 33 år gammel med mann og barn rundt seg. Den nye prestekonen er i anmarsj; Anne Pedersdatter – men det er en annen historie…