«Man sukker, for han er ey meer,/Man husker hvad han var, og leer.» (Johan Herman Wessel skrev i 1784 om Gert Londemann) Et epitafium er en tekst eller en tavle til minne og ære over den døde. Vi har flere slike i kirkene våre, og en av de mest frapperende henger i Hjelmedal kirke. Til minne over presten Jens Simonsøn Morsing og hans fire hustruer. Stramt og prektig står den fromme familien og ber,  omkranset av evangelister og Gud fader elegante antrukne i tidens hyper-moderne Chintz.

Chintz er et indisk blankt bomullstoff med nydelige trykte blomster. På 1600-tallet brettet stoffet seg over Europa som en motefarsott. Ingen europeere klarte å produsere et så vakkert stoff, og med over en million importerte tøystykker i 1680 holdt den europeiske tekstilindustrien på å knele. Snart ble stoffet bannlyst! Men ikke alle trenger å følge påbud: I Versailles spradet de kongelige rundt i småblomstrede chintz-gevanter. Det gjorde de tydeligvis også i Ryfylke.